kemin.seurakunta@evl.fi
Kirkkopuistokatu 11
94100 KEMI
040 848 9347

Musiikkityö

Kanttorit johtavat seurakunnan musiikkityötä. Musiikkityön tehtävänä on julistaa evankeliumia sanoin ja sävelin. Musiikkityön näkyvintä osaa ovat jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset, erityisesti häät ja hautajaiset. Musiikin asema perustuu Raamattuun ja kirkon traditioon.

Kanttoreina toimivat Aki Tyni (vastaava kanttori), Minna Laitila ja Hanna Pärkkä
Aki Tyni 0400896107
Minna Laitila 0405343642
Hanna Pärkkä 0408318213

Seurakunnassa toimii neljä kuoroa sekä nuorten bändi
Kirkkokuoroa johtaa Minna Laitila
Lapsikuoroa johtaa Minna Laitila
Veitsiluodon kuoro
Tuomaskuoroa johtaa Aki Tyni
Nuorten bänditoimintaa vetää Aki Tyni


Toimitusten musiikista

Vihki- ja hautaustilaisuuteen voi kuulua monenlaista musiikkia. Musiikkivalintaa ohjaa kirkolliskokouksen hyväksymät toimituskaavat, joiden mukaan musiikin tulee olla toimituksen jumalanpalvelusluonteen mukaista.

Häissä alku- ja päätösmusiikkina käytetään useimmiten tunnettuja häämarsseja. Alku- ja loppumusiikki voivat olla myös muuta kuin urkumusiikkia. Tilaisuudessa lauletaan tavallisesti ainakin yksi virsi.

Hautajaiset tavanomaisesti alkavat ja päättyvät musiikilla. Alku- ja loppumusiikki voivat olla myös muuta kuin urkumusiikkia. Hautajaisissa lauletaan yleensä kolme virttä tai muuta hengellistä laulua.

Kirkollisissa tilaisuuksissa voidaan esittää virsien lisäksi myös muuta laulu- ja soitinmusiikkia. Tilaisuuksien yksityiskohtaisempi ja yksilöllisempi kulku määräytyy kuitenkin lopulta papin ja asianosaisten keskustelujen pohjalta.

Toimitusten musiikista vastaa kirkkojärjestyksen mukaisesti kanttori, jonka kanssa tulee keskustella kaikesta toimituksen musiikista.

Ota rohkeasti yhteyttä kanttoreihin!


Konserttitoiminta

Musiikkityö järjestää vuosittain jopa kymmeniä erilaisia musiikkitapahtumia. Kirkkotilaa on mahdollista myös vuokrata konserttitoimintaa varten. Kysy konserttimahdollisuuksista vastaavalta kanttorilta!Takaisin


 
Multiversum Oy